top of page
Buscar

DIA MUNDIAL DE L'ARBRE

Foto del escritor: ProposteseaPropostesea
ACTIVITAT 1: NOUS ARBRES!

On abans hi havia arbre ara hi ha edificis. La següent proposta ajudarà els infants a veure els arbres que hi havia en el passat, a més de deixar anar la seva imaginació i creativitat!









Imatge pròpia.


En un tros de cartró es pot retallar la forma d'un arbre de manera que la seva copa estigui buida. Amb tauletes electròniques, càmeres o altres dispositius poden fer fotografies on es vegi el cartró amb l'arbre dibuixat i un paisatge, edificis, flors... en la copa.

En acabar l'activitat es poden projectar les fotografies creades pels alumnes perquè tinguin l'oportunitat d'explicar-se i ensenyar-los als companys i companyes els arbres que ha vist ell o ella.



OBJECTIUS:
  1. Dissenyar nous arbres a partir de la plantilla.

  2. Provar diferents perspectives.

  3. Defensar el seu arbre.


ODS:









ACTIVITAT 2: EL NOSTRE PATÍ

L'olivera és un arbre molt comú en el territori català. La podem trobar pel poble, al camp, al jardí de casa o bé al de l'escola. Però, els infants coneixen les seves parts?

Imatge pròpia. Creació eina Canva.


Aquesta activitat consta de dues parts:

En la primera, la mestra prèviament tindrà una presentació preparada amb els trets generals de tres plantes que els infants poden trobar al pati de l’escola, amb l’apartat d’observacions vuit.

Per dur a terme aquesta activitat, primer de tot sortirem al pati per observar lliurement les diferents flors i arbres que hi ha (10-15 minuts). Després, la mestra, en el mateix espai, centrarà l’atenció dels nens i nenes en tres plantes.

A continuació hi ha un enllaç per accedir a una plantilla creada a través de l'eina Canva on es poden veure els apartats amb les següents plantes i arbres: L’Olivera (Olea europaea), el taronger (Citrus sinensis) i la Margarida (Margaridoia perenne).

Plantilla descarregable en format PDF:

Plantilla descarregable en format PPTX:

L'objectiu de la presentació és comentar entre tots quines característiques té cada planta.

Seguidament, a l’aula se’ls ensenyarà la presentació preparada per poder-la acabar de completar amb les observacions que han fet els infants. Un cop estiguin les observacions omplertes, s’explicaran altres aspectes generals, com ara quins són els noms científics, quin és el seu origen…

Per acabar, es pot dura a terme una activitat mitjançant les TIC per reforçar les parts de l'olivera. (5 minuts) Aquesta activitat ha estat creada a trevés de l'eina Educaplay.



OBJECTIUS:
  1. Debatre sobre les diferents observacions dels infants cap a les plantes.

  2. Visualitzar les parts de l’olivera i relacionar-les amb el seu nom.

  3. Observar diferències entre les plantes.

ODS:









ACTIVITAT 3: L'OLIVERA

L'olivera és un arbre molt comú en el territori català, i l'oli, el producte del seu fruit, forma part de la dieta dels infants. Tot i això n'hi ha molts que no saben d'on prové.

Imatge pròpia. Creació eina Canva.


Aquesta activitat tracta d'explicar als infants una història a través d’un vídeo que es podrà anar parant. De manera indirecte es treballarà el consum de proximitat i els conceptes de reciclar i reutilitzar.

Primer de tot els infants veuran la història sobre la família Casas Camps, que viuen al poble i recullen les seves olives per portar-les a la cooperativa per fer oli i vendre’l al mercat del poble. També s'hi podrà veure el procés que fa l’oliva per a convertir-se en oli.

Mentre es va explicant el conte la mestra anirà comentant allò que veu i que podria ser, com ara que l’escala no és nova, si no que és vella d’un senyor que ja no la necessitava i li ha venut a la família Casas i que les garrafes són d’aigua i de vi, que s’han reutilitzat per a poder posar l’oli.

En acabar s’obrirà un diàleg per a què els infants puguin comentar dubtes o fer aportacions. A més, la mestra també llençarà algunes preguntes.

Per accedir al vídeo podeu fer clic a la fotografia, al següent enllaç o al vídeo:

Vídeo:

Vídeo pròpi. Creació eina Canva.


OBJECTIUS:
  1. Crear una imatge mental sobre el procés d’oliva a oli.

ODS:










11 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo

댓글


© 2022 per Maria. M (Propostesea). Creat amb  Wix.com

bottom of page